Programma Bamisfeesten 2019

          

 

                                     

 

KLOOSTERZANDE - Tijdens de zomermaanden zijn de Kloorianen volop bezig geweest met de voorbereidingen op de Bamisfeesten, die dit jaar op 20, 21 en 22 september 2019 plaatsvinden. Ook dit jaar weer in een tent op het parkeerterrein van Lodge 45 / Hotel de Linde aan de Hulsterweg in Kloosterzande.
Als we terugkijken naar de Bamisfeesten van vorig jaar kunnen we concluderen dat het échte Bamisfeesten waren met écht Bamisweer. Met andere woorden: het kwam met bakken uit de lucht. Desondanks vielen de bezoekersaantallen op vrijdagavond en zaterdagmiddag niet tegen. De bezoekersaantallen op zaterdagavond vielen daarentegen wel een beetje tegen, terwijl de mannen van Fragment er toch echt een fantastisch feestje van maakten en de aanwezigen op een hele leuke avond trakteerden.
Als gevolg van het Bamisweer kon men op de vroege zondagmiddag (wandel- en fietstocht, bier- en likeurproeverij) ook niet echt over de koppen lopen, maar in de achtermiddag liep de tent toch nog lekker vol. We willen via deze weg nogmaals alle bezoekers en iedereen die dit tot stand heeft gebracht heel erg bedanken! Helaas heeft dit alles ertoe geleid dat we toch een stuk minder opbrengsten hadden. Gelukkig hebben we, door diverse andere activiteiten waar we ons als Kloorianen voor ingezet hebben, het Kloosters carnaval voor het komende jaar weer veilig gesteld.
Dan de Bamisfeesten 2019, deze bevatten naast een aantal bekende onderdelen ook wat vernieuwingen zodat de Bamisfeesten voor iedereen in de smaak blijven vallen. We willen nogmaals vermelden dat de gehele netto-opbrengst volledig ten goede komt aan het Kloosters carnaval!
Ook dit jaar trappen we vrijdagavond weer af met een BamisBingo in Lodge 45. Aansluitend zal DJ Arnout achter de draaitafel plaats nemen voor de Old School BamisBeats.
Op zaterdagmiddag hebben we, naast de hanenschieting op de liggende wip, ook dit jaar weer de BamisRun. De afstanden zijn net als vorig jaar ca. 11,3 en 5,3 km. Tevens is er een Kidsrun van 0,7 km. Inschrijven kan op de dag zelf in de Bamistent. Na de finish van de loopwedstrijd en het einde van de schieting zijn er weer heerlijke mosselen en hamburgers verkrijgbaar. We hebben ervoor gekozen om op zaterdagavond eens helemaal wat anders te doen. De tent is open vanaf 20:30 uur en vanaf 21:00 uur starten we met The Wheel of Music. Het publiek bepaalt deze avond welke muziekstijl er gedraaid wordt. Tot 01:00 uur zal er gefeest worden in de tent om vervolgens nog verder te gaan in Lodge 45 voor de afterparty.
Op zondagochtend kan er worden ingeschreven voor de fiets- en/of wandeltocht. Hiervoor kan men in de tent een route en versnapering ophalen om zo de regio op het gemak te verkennen.
Op zondagmiddag starten we dit jaar met de Delta Dikke Banden Race voor kinderen van 2 t/m 12 jaar! Na de prijsuitreiking zijn de kinderen welkom in de Bamis Bios welke zich bevindt in Lodge 45. Hier kunnen de kinderen rustig bijkomen van hun inspanningen eerder deze middag. Op het grote scherm zullen er heel de namiddag kinderfilmpjes worden getoond waarbij we gaan proberen voor genoeg "lounge" plekken te zorgen. Wel willen we u erop wijzen dat, ondanks de begeleiding van de Kloorianen tijdens deze kindermiddag, dit niet betekent dat de Kloorianen kinderopvang bieden. U wordt geacht ten alle tijden in de buurt te zijn voor uw kinderen.
Omdat er dit jaar ook in Hulst een bierproeverij plaats vindt, vonden wij het geen goed idee om dit keer ook een bierproeverij te organiseren. We hebben daarom iets anders bedacht: De Bierquiz! De likeurliefhebbers zijn echter nog steeds van harte welkom, want Gino en Chantal de Smet van het bier-, wijn- en likeurgilde "Ambrasserie Hulst" zullen wederom hun likeuren te proeven aanbieden. Zij zullen u zeker meer vertellen over het vervaardigen van deze likeuren. Aan de likeurproeverij kan gewoon op basis van de Bamis consumptiebonnen worden deelgenomen.
Ook zal er de mogelijkheid zijn om uw "goedgekeurde" likeuren per fles bij Gino & Chantal aan te schaffen (zolang de voorraad strekt).
Om de deelnemers aan de likeurproeverij, bierquiz en terugkomende fietsers/wandelaars wat meer smaak aan hun drankjes te geven, zal aan het eind van de middag het muzikale duo Poortman & Knopen voor een optreden zorgen. In de pauzes zal de Kloorianenveiling plaatsvinden die vorig jaar, naast vele hilarische momenten, een leuke opbrengst voor het Kloosters carnaval heeft opgebracht. Heeft u ludieke spullen die u wilt schenken aan de Kloorianen om te veilen, stuurt u dan a.u.b. een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het feestje zal worden afgesloten door DJ Arnout die voor de laatste klanken van de Bamisfeesten 2019 gaat zorgen.
Wij hopen wederom op een goede opkomst, goed weer en net zoveel gezelligheid als voorgaande jaren. Alvast bedankt voor uw bezoek!